SPORTVERLICHTING


Voordeel van LED verlichting

Het is bekend dat bij de meeste verenigingen de verlichting van de sportvelden de grootste energieverbruiker en dus kostenpost is. Ten opzichte van conventionele verlichting kan LED verlichting de energiekosten tot wel 70% verminderen! En dat naast de andere voordelen van LED verlichting, zoals een gelijkmatiger lichtbeeld en een natuurlijkere lichtkleur welke het daglicht meer benaderd waardoor kleuren en bewegingen makkelijker kunnen worden waargenomen en dit alles zorgt voor een verhoogd spelplezier.


Één druk op de knop voor volle lichtsterkte

Schakelaar om en het licht gaat direct aan. Dit komt omdat LEDverlichting helemaal geen opwarmtijd heeft. Dus ook tussen de wedstrijden of trainingen kan het licht gewoon uit. Daarnaast is de sterkte van het licht gemakkelijk te dimmen of te versterken. Hierdoor is het mogelijk om van trainingslicht de lichtsterkte aan te passen naar wedstrijd- en trainingsniveau. Ook kan er tijdens een training bepaalde delen van het veld worden uitgezet wat weer extra energie bespaard. Bijvoorbeeld bij keepertrainingen. Ook zijn de lampen beter uit te richten waardoor de hinder van het licht voor omwonenden aanzienlijk lager is dan bij traditionele verlichting.


Intuïtief bestuurbaar

Lumosatouch biedt de gebruiker de mogelijkheid de ledverlichting te bedienen via een PC, laptop, tablet of smartphone. Dit is mogelijk vanaf elke locatie via het internet. Door middel van enkele eenvoudige handelingen is vervolgens de verlichting per specifiek veld eenvoudig te regelen. Tevens kunt u met dit unieke systeem meerdere personen (bijvoorbeeld trainers) diverse autorisatieniveaus geven. Voor tennisverenigingen is het tevens mogelijk dit systeem aan te sluiten op het KNLTB afhangysteem, zodat de verlichting waar nodig - automatisch - aan en uit gaat.
Alle voordelen in het kort:

  • sterk verlaagd energieverbruik (70% minder)
  • wit, helder en gelijkmatige verlichting
  • regelbare lichtniveaus
  • lampen zijn direct op volle lichtsterkte
  • minder lichthinder voor omwonenden
  • simpel te bedienen via PC, laptop, tablet en/of smartphone